Miért a Ridehard.hu?

A Ridehard.hu 2016-ban jött létre kerékpáros turisztikai projektek megvalósítása céljából.  Jelenleg egyre nagyobb hangsúlyt fektet elektromos rásegítéses mountain bike-okkal szervezett eseményekre, de az e-bike és a csapatépítő tréningek mellett  természetesen megmaradt a „kemény vonal” is, azaz a teljesítményorientált túrák világa és az edzőtáborok. A pluszt továbbra is a körítés jelenti, azaz menő éttermek, fagyizók, kávézók, és az adott környék legérdekesebb látnivalói.

Szolgáltatásaink:
  • e-bike túrák kölcsönzéssel
  • csapatépítő kerékpártúrák
  • privát kerékpártúrák, kerékpáros programok
  • edzőtábor Tenerifén
  • study tour-ok
  • egyéb kerékpáros rendezvények
  • szakértői közreműködés

Így kezdődött

2017-ben a legismertebb megmozdulás egy Magyarországot bemutató bringás study tour volt, mely során a több kontinensről érkező szakújságírók a hazai gasztronómiából és borkultúrából is ízelítőt kaptak, megismerkedhettek Budapest, a Balaton környéke és a Dunakanyar nevezetességeivel. A 8 napos túrának rendkívül pozitív nemzetközi sajtóvisszhangja volt, így 2018-ban ezt újabb study tourok követték, Muraföldét, a Kis-Balaton térségét, a Balatonkört, és a Tisza-tó környékétjárhatták be az érkező újságírók, influenszerek országúti kerékpárral, sőt, a színes programok mellett amatőr országúti versenyeken is részt vehettek közben.

„RIDE HARD!”

A keményebb vonalon a megalapítás óta edzőtáborok szerveződtek a napfényes Tenerifén, ahol kompromisszumok nélkül, tökéletes időjárási és útviszonyok között lehet kerékpározni januárban és februárban is. Az amatőr „műkedvelő” bringások körében is népszerűek ezek a nyaralásnak is beillő táborok, de több magyar élsportoló, magyar bajnok felkészülését is segítették a Ridehard.hu által szervezett táborok, mint például Valter Attila, Dina Márton, Szatmáry András, Buruczki Szilárd, Parti András vagy a junior válogatott.

Szintén országúti vonalon szerveződött több kisebb túra, valamint – nem mi mondtuk – Magyarország legmenőbb amatőr országúti többnaposa, a Tour de Hunguest, aminek keretében a népes mezőny útvonalbiztosítással szelte át 2019-ben Kelet-Magyarországot, 2020-ban pedig a Balaton-felvidéktől Vas-megyéig terjedő térséget. Ez az esemény belföldön a study tour-okhoz hasonló médiavisszhangot kapott, a résztvevők 2019 után a pandémiás helyzet ellenére is azonnal regisztráltak a 2020-as ismétlésre, amit szerencsésen sikerült megrendezni módosított időpontban.

Az e-bike élmény

Eközben a nemzetközi trendekhez is alkalmazkodva egyre nagyobb teret kaptak a Ridehard.hu eseménynaptárában is a pedelec kerékpárok. Először teszttúrák formájában, a Balaton körül, Visegrádon és Budapest környékén is voltak ilyen lehetőségek, 100% pozitív visszajelzéssel. 2019-ben kezdődött együttműködés a Művészetek Völgye Fesztivállal, ahol 10 napon át egy nagyobb e-bike flottát próbálhattak ki sokan, izgalmas és látványos útvonalon.

2020-ra a Scott kerékpáros hivatalos magyarországi kereskedőjével, a K2-vel egy saját e-mountain bike flottába is beruháztunk, és nyártól rendszeresen meghirdettünk e-bike túrákat a budai hegyekben is. A pedelec kerékpárok egy kerékpártúra során bárki számára kitágítják a lehetőségeket, így jó szolgálatot tesznek bármilyen szervezett túrán, eseményen…

A csapatépítő tréningeken is megjelentek az elektromos rásegítéses bringák, de nyilván más jellegű összetartást is szívesen megszervezünk a kerékpárral a főszerepben, akár többnapos programot is. A létszám sem lehet akadály, volt 50-100 fős megmozdulás is, amit több túravezetővel, akár mentő- és útvonalbiztosítással is lemenedzselünk cégek, vagy akár baráti társaságok számára…

A ridehard.hu alapítója

Takács Tamás, aki a kerékpáros események szervezése mellett szakértőként közreműködik több szakmai szervezet és vállalkozás munkájában, akár tanácsadóként, akár ajánlott útvonalak kijelölőjeként. Korábban Magyarország két vezető kerékpáros magazinjának, illetve szakportáljának, a Velo.hu Bringamagazinnak, és a Bikemag.hu-nak volt a főszerkesztője, a bringázással először sportolóként került kapcsolatba.