8 napos túránktól hangos a nemzetközi bringás szaksajtó!

Vezető kerékpáros magazinokban írtak szerte a világon júniusi kerékpártúránkról, a résztvevőket lenyűgözték hazánk adottságai!

8 nap alatt a fürdők és borok földjén – ahogy a túra nevéből is kiderül, Magyarország legfőbb turisztikai értékeivel ismertettük meg a világ különböző pontjairól érkező cikloturistákat, kerékpáros újságírókat. Videó a túráról:

Bővebb cikkünket itt olvashatod: 

A kerékpáros study tour-t követően az alábbi cikkek jelentek meg:

A RennRad Németország egyik vezető országúti kerékpározással foglalkozó magazinja, 53 000 példányban jelenik meg egy lapszám! A túrán résztvevő Sebastian Stiphout hatoldalas cikkben számol be élményeiről az októberi kiadásban:

A Bikeboard.at-n november 1-jén jelent meg a cikk főoldalon, kiemeltben! Ausztria vezető kerékpáros portálja nem csak a szép balatoni tájak, hanem a kulináris élvezetek miatt is ajánlja Magyarországot:

A Cyclist Magazine – világviszonylatban vezető kerékpáros magazin, a brit Cyclist, Európától Dél-Afrikán át Ausztráliában is megjelenik. A júniusi kerékpáros Study Tour-on Gökhan Toros-t üdvözölhettük Törökországból és Nick Squillari-t az ausztráliai szerkesztőségből. A 10 000 példányban megjelenő török Cyclist a szeptemberi számban tíz oldalt szentelt a magyar túrának:

A Cyclist havonta 20 000 példányban nyomtatott ausztrál kiadásában 2017. december 7-én jelenik meg a nyomtatott cikk, alább az online beharangozó:

A Top Velo Franciaország legismertebb kerékpáros magazinjai közé tartozik. A 40 000 példányban megjelenő szeptemberi számban hatoldalas terjedelemben ír a magyar kerékpáros túráról Olivier Haralambon, aki kiemeli változatos borkultúránkat:

A 9 500 példányban megjelenő Cykloturistika magazin annak a cseh lapcsoportnak a kimondottan kerékpáros turisztikával foglalkozó kiadványa, amely magába foglalja a Velo magazint, a sport témájú 53×11-et és az elektromos rásegítéses kerékpárokra specializálódott ElektroKola-t. Ez a fejlett kerékpáros kultúrával rendelkező Csehország abszolút vezető médiuma. A túra egyik női résztvevője, Karolina Stehlikova hatoldalas cikkben mutatja be a bringások számára érdekes attrakcióinkat:

A 8 napos study tour Magyarországon is kiváltotta a média érdeklődését, kivétel nélkül pozitív felhangokkal! A Magyar Televízióban a BringaSport adásában volt látható a nyáron egy 10 perces összefoglaló a study tour-ról, november 13-án pedig az M1 „Ma Reggel” adásában foglalta össze az MTÜ részéről Dr. Princzinger Péter a study tour pozitív hatásait.

A rádióban is foglalkoztak az egyedülálló kerékpártúrával, méghozzá gasztronómiai műsorban. A Trend FM Rádió „Menni-enni” című műsorában Búza Sándor beszélgetett Takács Tamás szervezővel.

A mainstreambe is bekerült a 8 nap alatt a fürdők és borok földjén túra. A legjelentősebb megjelenés Magyarország legnézettebb portálján, az index.hu-n volt júliusban, ahol egy napon át címlapon, fényképes kiemelt cikként szerepelt Fehér János pozitív hangvételű írása.